Αυτό είναι ένα σύντομο τεστ προσωπικότητας με γεωμετρικά σχήματα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις από τα παρακάτω σχήματα αυτό που πιστεύεις ότι σε αντιπροσωπεύει περισσότερο σαν άνθρωπο.

Κάθε σχήμα έχει ισχυρούς αρχετυπικούς συμβολισμούς που δείχνουν πτυχές του χαρακτήρα μας. Το έξω δεν είναι τίποτα άλλο από ένας καθρέφτης του μέσα. Έτσι, όταν ταυτίζεις τον εαυτό σου με ένα γεωμετρικό σχήμα, όπως είναι το ζητούμενο σε αυτό το τεστ, στην πραγματικότητα αποκαλύπτεις με τη γλώσσα των συμβόλων κάποια χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου.

 
 
 
 

Τετράγωνο

Το τετράγωνο υποδεικνύει τη σκληρή δουλειά, την εργατικότητα και την επιμονή. Ο άνθρωπος πάντα προσπαθεί να επιτύχει την ολοκλήρωση. Το τετράγωνο χαρακτηρίζεται από την υπομονετική και μεθοδική του φύση που δημιουργεί τους καλύτερους ειδικευόμενους επαγγελματίες. Το τετράγωνο συλλέγει τις πληροφορίες και τις τακτοποιεί προσεκτικά στα ράφια του με τέτοιο τρόπο ώστε να τις ανασύρει άμεσα όποτε τις χρειαστεί. Αυτός είναι ο λόγος που τα τετράγωνα γίνονται εξαιρετικά σχολαστικοί και δημοφιλείς επαγγελματίες στον τομέα τους.

Το τετράγωνο βασίζεται κυρίως στο αριστερό του ημισφαίριο που χαρακτηρίζεται από τη λογική σκέψη και τον μαθηματικό συλλογισμό. Τα τετράγωνα βασίζονται πολύ περισσότερο στην ανάλυση και τον υπολογισμό των απαντήσεων για κάθε ερώτημα, παρά στο ένστικτο ή στη διαίσθησή τους. Το ιδανικό του τετραγώνου είναι μια καλοσχεδιασμένη, ομαλή ζωή όπου όλα έχουν προβλέψιμα. Δεν τους αρέσουν τα αναπάντεχα ή οι εκπλήξεις.

Στον επαγγελματικό κόσμο αυτοί οι άνθρωποι επιτυγχάνουν ως διαχειριστές ή διοικητικό προσωπικό αλλά σπάνια ως διευθυντές. Και αυτό συμβαίνει διότι από την ανάγκη τους να συλλέξουν διαρκώς περισσότερες πληροφορίες για κάθε τους απόφαση, χάνουν πολύτιμο χρόνο. Επιπλέον, ο ψυχρός ορθολογισμός των τετραγώνων, τους κάνει πιο αδύναμους στη σύνδεση και στη διάδραση με τους άλλους ανθρώπους.

Τρίγωνο

Το τρίγωνο εκφράζει την ηγεσία. Η κύρια ικανότητα των τριγώνων είναι να εστιάζονται σε

στόχους και να αναλύουν σε βάθος και με ταχύτητα τις καταστάσεις. Το τρίγωνο είναι άτομο

με αυτοπεποίθηση το οποίο θέλει να έχει δίκιο σε όλα. Έχουν δυσκολία να παραδεχτούν τα

λάθη τους. Από την άλλη, μαθαίνουν πολύ γρήγορα και απορροφούν τις πληροφορίες σαν

σφουγγάρι. Συνήθως βρίσκουν το νόημα της ζωής τους στην καριέρα τους.

 

Μπορεί να είναι σε γενικές γραμμές εγωκεντρικοί αλλά από την άλλη έχουν ταλέντο να

παρουσιάζουν με τον πιο σπουδαίο τρόπο την εργασία τους.

Οσμίζονται ενστικτωδώς τις επικερδείς αποφάσεις και τα δίνουν όλα για την επιτυχία. Τα

αρνητικά τρίγωνα, μπροστά στην επιτυχία τους, δεν θα διστάσουν να παίξουν βρώμικα

παιχνίδια εις βάρος των άλλων ή να πατήσουν επί πτωμάτων. Τα θετικά τρίγωνα, θα

επιστρατεύσουν όλες τις δημιουργικές τους δυνάμεις και θα επιδοθούν σε έναν υγιή

ανταγωνισμό για να επιτύχουν τον στόχο τους. 

Raw

2

Ορθογώνιο Παραλληλόγραμμο

Το ορθογώνιο παραλληλόγραμμο είναι μια μετάβαση από ένα σχήμα σε ένα άλλο. Οι άνθρωποι που βλέπουν τον εαυτό τους ως ορθογώνιο παραλληλόγραμμο, δεν είναι ικανοποιημένοι με τη ζωή τους και προσπαθούν να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους. Ο ψυχισμός αυτού του σχήματος βρίσκεται σε σύγχυση λόγω των προβλημάτων και της αβεβαιότητας που  αντιμετωπίζει.

Πολλές φορές γίνονται ασυνεπείς, απρόβλεπτοι, ενώ συνήθως υποφέρουν από χαμηλή

αυτοεκτίμηση. Από την άλλη, έχουν περιέργεια, ζωντανό ενδιαφέρον για τα πάντα και θάρρος που θα τους επιτρέψει να μεταβούν στο επόμενο χήμα που θα επιλέξουν. Το ορθογώνιο παραλληλόγραμμο προσπαθεί διαρκώς να δοκιμάσει τα όριά του. Να πάει εκεί που δεν έχει ξαναπάει, να δράσει με τρόπο που δεν είχε δράσει ποτέ πιο πριν. Αυτό το χαρακτηριστικό του επιτρέπει να βρει και να εντοπίσει το τελικό σχήμα που θα πάρει.

Κύκλος

Ο κύκλος συμβολίζει την αρμονία. Ο κύκλος ενδιαφέρεται για στενές και δυνατές

διαπροσωπικές σχέσεις. Η υψηλότερη αξία του κύκλου είναι οι άνθρωποι και η ευημερία τους. Ο κύκλος είναι το πιο καλοπροαίρετο σχήμα. Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν την "κόλλα" που διατηρεί τις ομάδες ή τις οικογένειες ενωμένες. Σταθεροποιούν τις ομάδες και έχουν υψηλή συμπόνια και ενσυναίσθηση. Οι κύκλοι αισθάνονται τη χαρά και τον πόνο των άλλων σαν να ήταν δικά του.

Βασίζονται στο δεξί ημισφαίριο το οποίο χαρακτηρίζεται από τη δημιουργικότητα και τη

συναισθηματική εμπλοκή. Η επεξεργασία των πληροφοριών δεν είναι συνεπής και μοιάζει περισσότερο με ένα μωσαϊκό σχέδιο. Κύριο χαρακτηριστικό του τρόπου σκέψης τους είναι ότι εστιάζονται στις υποκειμενικές πτυχές του προβλήματος.

Ζικ ζακ

Το ζικ - ζακ είναι σύμβολο της δημιουργικότητας. Εστιάζεται στην απεικόνιση των πραγμάτων.

Τα ζικ ζακ που βασίζονται στο δεξί τους ημισφαίριο δεν εστιάζουν στις λεπτομέρειες. Έχουν μια απλοποιημένη, ολιστική και αρμονική οπτική του κόσμου. Οι άλλοι δεν μπορούν να τους καταλάβουν εύκολα διότι δεν είναι συμπαγείς. Έχουν το εκπληκτικό χάρισμα να βλέπουν την ομορφιά στα πιο απίθανα μέρη.

Το ζικ ζακ δεν μπορεί να εργαστεί για πολύ καιρό στο ίδιο μέρος.  Εξάλλου αυτό είναι τόσο βαρετό και υπάρχουν τόσα όμορφα και ενδιαφέροντα μέρη να δει κανείς. Ο κύριος σκοπός των σχημάτων αυτών είναι η δημιουργία και η αναπαραγωγή νέων μεθόδων και ιδεών αλλά όχι η υλοποίησή τους. Το ζικ ζακ ατενίζει το μέλλον βλέποντας τις άπειρες πιθανότητες που υπάρχουν και εστιάζεται λιγότερο στην πραγματικότητα.